28 Aralık 2010 Salı

2011 Dodge Challenger

            Bu yazımızda 2011 Dodge Challenger'ı inceleyeceğiz. Benim favori araçlarımın arasında olan bu araba gerçekten bir kas yığını. İnsan bakınca onunla gaza basıldığında, asfaltı kazıycakmış gibi geliyor. Motor gücünü, gösteriş olarak dışarı yansıtabilen bir araç.2011 Challenger 4 farklı versiyon ile satışa sunulacak. Bu versiyonlar Challenger,Rallye,R/T ve SRT olarak adlandırılıyor.
            Standart versiyonunda aracın kaputunun altında 3.6 litrelik bir V6 iş yapıyor. Bu motor 305 beygir güç üretebiliyor.Touring süspansiyonlar,çift çıkışlı egzos,deri döşeme 6 hoporlörlü ses sistemi bu versiyonla gelen özellikler arasında. Rallye versiyonunda ise bu versiyona ek olarak ısıtmalı ön koltuklar ve uydu radyo sistemi geliyor.
            R/T versiyonunda ise 5.7 HEMI motor 379 beygir ve 555NM tor üretiyor.Bu versiyonun son hızı 260km.Tabi ki bu versiyonlarla kalmadı. Birde SRT versiyonu var ki en performanslı versiyon ise bu. SRT'nin kaputunun altında adeta bir canavar yatıyor. 6.4 litrelik HEMI motor 475 beygir güç ve 623NM tork üretebiliyor. Motor sesinin inanılmaz olcağına inanıyorum.
             Ayrıca Dodge 392 Inaugural Edition adı altında 1000 adetle sınırlı bir özel seri çıkaracak. Benzeri olmayan dış renkler,SRT jantları,4 çıkışlı egzos sistemi,değiştirilmiş gösterge paneli  bu versiyonun farkları arasında olacak.

1 yorum: